Hur mycket kostar Invisalign?

Jämfört med traditionella hängslen är invisalign betydligt billigare. Denna procedur är lite snabbare, men mängden beror på ett antal faktorer, inklusive svårighetsgraden av ditt tillstånd. I allmänhet kan en enda behandling kosta $ 1599 till $ 1650. Kostnaden för invisalign beror på ett antal faktorer, inklusive svårighetsgraden av ditt tillstånd och vilken typ av justerare du väljer. Det tar sex till tolv månader att slutföra, så du kan behöva göra regelbundna besök hos din tandläkare.

Att välja en tandläkare med ett bekvämt läge nära ditt hem hjälper dig att spara pengar på restid och andra kostnader. Invisalign-behandling är inte en lätt uppgift, men att välja en tandläkare med utmärkta recensioner kan göra processen mycket bekvämare. Hitta också en tandläkare du är bekväm med. Kostnaden för Invisalign-behandling kan hållas låg med Invisalign-betalningsplaner. Det kan verka skrämmande, men det finns sätt att betala för din behandling utan att känna dig överväldigad.

Vissa tandvårdsförsäkringar täcker helt tandreglering. Andra täcker bara en procentandel av räkningen. Huruvida din försäkring täcker Invisalign beror på vilken specifik plan du väljer, så kontakta din leverantör. Försäkringsskydd är ett utmärkt sätt att kompensera kostnaden för din behandling. Din tandvårdsförsäkring betalar ofta så mycket som 50% av hela kostnaden för din Invisalign-behandling. Din policy bör tydligt förklara hur mycket behandlingen kommer att kosta dig och om den kommer att täckas av din plan.

Kostnaden för Invisalign beror på antalet justerare du behöver. En person kan behöva så få som 12 uppsättningar medan en annan kan behöva 30. Antalet justerare du behöver beror på ditt problem. Allvarliga fall kommer att kräva fler anpassningsåtgärder och ett längre tidsåtagande. Dessutom beror kostnaden på din plats, statliga skatter och tandregleringens erfarenhet. Medan många patienter tycker att Invisalign är överkomligt, är det fortfarande lämpligt att söka råd från en tandläkare om du är osäker på vad du kan förvänta dig.

Om du är orolig för kostnaden kanske du vill överväga ett Invisalign Express-alternativ. Express är en mellan-hängslen och traditionell hängslen behandling, och kostnaderna är lägre. Invisalign kör också specialerbjudanden på sina Express-produkter. Du kan också välja att använda en försäkringsplan istället för att betala fullt pris. Du kan till och med använda ett hälsosparkonto för att betala för behandlingen. Du kan också använda ett hälsosparkonto för att täcka kostnaden för Invisalign.

Beroende på svårighetsgraden av din tandreglering kan kostnaden för Invisalign variera avsevärt. Vissa människor behöver hängslen för att räta ut tänderna medan andra inte gör det. Din behandling kan kosta så mycket som $ 2000, eller mer, beroende på din ålder och genetik. Men jämfört med kostnaden för konventionella hängslen är Invisalign definitivt billigare och mindre tidskrävande. Det är lätt att förstå varför Invisalign är det föredragna valet bland patienter och deras familjer.