Mer tid i badrummet

Kvinnor, män och icke-binära tillbringar mer tid i badrummet än någonsin tidigare. Det medför också att många börjar se på sina badrum med nya ögon. Är det inte dags att göra något åt den tråkiga plastmattan, den spruckna kakelplattan och den dåliga belysningen? Det kan helt enkelt vara dags för en badrumsrenovering.

Pandemin har förändrat våra liv på många sätt. Vi tillbringar mer tid i hemmet än tidigare, men vi tillbringar också mer tid i andra rum än tidigare. Den som inte har ett rum som kan användas för arbete, och de flesta har ju inte det, har fått använda sovrummet eller köket som hemmakontor. Men även i badrummet har många tillbringat mer tid än tidigare.

Vi undviker gemensamma duschutrymmen, på gym, i simhallar och liknande. De flesta gym uppmanar medlemmarna att inte använda omklädningsrummen, utan istället byta om och duscha hemma. Många väljer dock att undvika gymmen helt och hållet, och istället träna på ett mer smittsäkert sätt. Det innebär att det varit fler personer än vanligt i elljusspår, vid utegym och på cykelvägar. När sommaren närmar sig kommer det troligen att bli vanligare med yoga och annan gruppträning utomhus. 

Ny syn på gamla badrummet

Den som tränade varje dag tidigare kanske inte duschade hemma alls tidigare, utan bara borstade tänderna i badrummet. Men när man duschar hemma efter varje träningspass får man en annan syn på badrummet. Finns det tillräckligt med förvaring för handdukar? Det här är något som både män och kvinnor upplever. 

Hur tränar du idag, medan pandemin fortgår? Om du bor på Värmdö kanske du investerat i en cykel, då det finns en hel del fina cykelvägar där. Kanske har du också börjat fundera på badrumsrenovering på Värmdö? Det finns flera firmor som arbetar med detta, men se till att välja en firma som har rätt certifikat.