Många fördelar med pooltak

Allt fler svenskar bygger pool på tomten. En fin investering som visserligen kostar en del pengar, men som ger mycket glädje för hela familjen och som höjer värdet på huset. Vårt svenska klimat ger dock poolen en begränsad användningsperiod och det tuffa vädret här upp i norr kan slita hårt på poolen. Svenska Pooltak erbjuder högkvalitativa pooltak som produceras för hand och har en finish i världsklass.

Det finns väldigt många fördelar med att investera i ett pooltak till sin pool på tomten. I den här artikeln ska vi titta närmare på vilka dessa fördelar är samt hur ett pooltak faktiskt är en grön investering som värnar om miljön. Vi ska också ge dig som läser några tips på vad du kan tänka på under vinterhalvåret.

Behåll värmen i vattnet med pooltak

Den främsta fördelen med pooltak är så klart att det hjälper till att hindra vatten från att avdunsta och kylas ned. På natten, när temperaturen utomhus sjunker, avdunstar det varmare vattnet i poolen och vattentemperaturen sjunker. 

Det innebär att utan pooltak behöver man värma upp poolen med mer energi än om man använder ett pooltak. Vem gillar inte ett morgondopp i sin swimmingpool? Då får gärna vattnet vara varmt och skönt, annars blir morgondoppet mer likt en köldchock. Med pooltak kan du vara säker på att varje morgondopp blir njutbart.

Spara på miljön

Vem vill inte värna om vår miljö? Den globala uppvärmningen gör sig ständigt påmind och vi alla måste dra vårt strå till stacken. Utan pooltak på din pool behöver du värma upp din pool mycket hårdare och det här kräver så klart energi. Oavsett vilken värmekälla du använder för att värma upp din pool så påverkar det miljön negativt. MSN har tagit fram en guide för dig som vill skapa en mer grön poolmiljö, läs mer här.

Med ett pooltak på plats behåller du värmen i poolen och behöver inte använda lika mycket energi för uppvärmning. Utan pooltak behöver man som regel använda sig av mer kemikalier i sin pool. Poolen utsätts för mer smuts och behöver helt enkelt renas med starkare medel. Dessa kemikalier är inte alltid jättebra för miljön och själva tillverkningsprocessen är många gånger även den påfrestande för omgivningen. 

Spara pengar

Som du säkert själv räknat ut vid det här laget sparar du också en hel del pengar på att investera i ett pooltak. Du minskar din energikonsumtion och behöver inte lägga lika mycket pengar på att värma upp din pool. 

En investering i ett pooltak är alltså en smart investering som gynnar din plånbok. Du får helt enkelt mer pengar över till annat, samtidigt som du får njuta av en lyxigt uppvärmd pool. Aftonbladet har tagit fram en bra artikel på hur du får ner och elkostnaderna under sommaren genom att bland annat investera i ett pooltak, läs mer om det här.

Mindre smuts i poolen med pooltak

Alla som äger en pool vet hur mycket tid man kan få spendera på att samla upp skräp från poolen. Speciellt efter en blåsig natt när löv och annat yrt omkring i luften. Med pooltak skyddar du effektivt din pool från smuts. Du öppnar bara taket när du ska bada och stänger det sedan när du är klar. Vattnet håller sig renare och fräschare. 

Ökad säkerhet med pooltak

Har du småbarn eller händer det att barn kommer och besöker dig? Mardrömmen är ju så klart att ett barn utan uppsyn ska trilla i poolen och förolyckas. Sådana olyckor inträffar tyvärr. Med pooltak får du ett naturligt skydd mot den här typen av olyckor. 

Visste du att Svenska Pooltak har producerat pooltak ända sedan 1964? 

Tänk på det här inför vinterhalvåret med pooltak

När vintern kommer brukar man vinterstänga sin pool. Det innebär att man försätter den i viloläge och att det är färdigbadat för säsongen. Med ett pooltak får man en viktig ingrediens för ett lyckat vinterförvar. 

Det första man ska tänka på är att skydda sin pool från frysskador. Töm alla ledningar som kan frysa. Se till att pumpen är ordentligt tömd. Rengör poolen så noga du kan för att minska risken för algbildning. Var noga med att tvätta trappstegen, borsta väggarna och poolbotten.

Du kan med fördel sänka värmen i poolen till cirka 10 grader. Även detta hjälper till att minska risken för algbildning. 

Försök om möjligt att förvara mycket av all elektronisk utrustning som möjligt inomhus. 

Slutligen, stäng poolen med ditt pooltak. Nu kan du känna dig 100% trygg med att din pool får bästa möjliga vintervila. När våren kommer och det börjar närma sig premiärbadet, har du så lite förberedelser som möjligt att göra och kan snabbt vara igång och bada.